Fabulous Living

Fabulösa produkter och tjänster

Fönsterrenovering för BRF

Att bestämma sig för att byta fönster i en villa är lätt. Det är bara att välja ut fönstren man vill ha och sedan sätta igång. När det gäller fönster för BRF så kan det vara lite mer omständligt. Alla medlemmar måste få lov att ha en åsikt och man kan inte som styrelse bara fatta ett beslut över deras huvuden. 

Däremot måste man vara tydlig med att fönsterbyte för en BRF inte är frivilligt utan ett måste. Husfasader slits, och med dem slits även fönstren (läs här om hur väder kan påverka ett hus), och ett fönsterbyte är alltid nödvändigt efter ett antal år. 

Tre saker att tänka på

När det handlar om att byta fönster för BRF så finns det några saker man bör tänka på. En av dem är att låta medlemmarna vara delaktiga, men vi listar även tre andra viktiga saker.

  1. Offerter: Ta inte första bästa fönster. Se till att kontakta glasmästare och hantverkare som kan hjälpa till att byta fönster och be dem om en offert. Låt dem slåss om att få göra jobbet!
  2. Stilen: Er BRF har idag en viss stil. Gå inte ifrån den. Det kan vara den stilen som gör att era medlemmar valde att bo där och att byta stil på fönster kan förfula ett helt hus. 
  3. Material: Underhållsfritt är alltid bäst. Fönster med aluminiumramar är de som kräver minst underhåll. De har också lång livstid. För ni vill ju inte byta igen om 15 år eller hur? 
27 Mar 2022