Fabulous Living

Fabulösa produkter och tjänster

Så snygga golv

På flera av de hotell jag har bott på det senaste, så har de alla haft så snygga golv i entrén och lobbyn. De är blanka och fina och jag skulle lätt kunna tänka mig ett sådant golv i min egen hall. Läste på nätet att det kan vara marmorgolv, men att det även finns det som heter HTC-Superfloor. HTC Superfloor™ finns  tydligen att få i fyra varianter. Grejen med detta golv är att det alltså är ett betonggolv, som slipas på olika sätt med olika tekniker.  Dessa golv kan man sedan ha i butiker, på gymmet, på hotell och så vidare.

Fyra sätt att slipa på

Nyfiken som jag är så sökte jag på HTC Superfloor. De har en egen sida samt att det finns en massa företag som sysslar med att fixa dessa golv. De fyra olika slipteknikerna benämns brons, silver, guld och platinum. 

När det gäller brons så är det den enklaste varianten där den översta delen av betongen finslipas.Golvet får en slät och matt yta.

Silver är en mattare variant av Platinum då man inte slipar lika djupt. Inte heller guld slipas ka djupt som Platinum. Däremot poleras golvet till samma glans. Platinum är den metod som sägs vara bäst. Då slipas och poleras golvet i flera omgångar. 

Kan man ha detta golv hemma?

Jag kunde inte hitta om man kan ha detta golv hemma. Det enda betonggolv jag har är i garaget och vet inte om det är idé att satsa på det för det golvet. 

 

23 Apr 2021